Három pontért mentünk, hazahoztuk

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. február 03. - 08:45

Szombat délután a Hungast Haladás csapata látta vendégül lányainkat. A Női Extraliga második körének, utolsó fordulóját rendezték. A harmadik kör előtt, a tabella szempontjából már tét nélküli volt a találkozó, se előrébb, se hátrébb nem kerülhettünk már, így egy felszabadult játékot várt mindenki a csapattól.

A lányok szerdán egy 5 szettes mérkőzésen sajnos kikaptak a Vasastól és így nem jutottak be a magyar kupa döntőjébe, ami után Kántor Sándor elmondta, hogy a hétvégéig elsősorban a fejekben kell rendet rakni. Az első szettet nézve, úgy tűnt sikeresen átbeszélték a szerdát, hiszen könnyedén játszva, rövid idő alatt hozták a játékot a mieink, 12-25.

A második szettben magához tért a Szombathely és igencsak megnehezítette a mieink dolgát. Szoros játékot hozott ez a játszma, végig fej- fej mellett haladtak a csapatok, volt hogy a hazaiak vezettek 1 ponttal és a vége előtt még 23-23-at is mutatott az eredményjelző. A végén a mieink bírták jobban és 23-25-el már 2-0 volt a mérkőzés állása.

A harmadik szettnek az eleje volt szorosabb, de aztán a lányok elléptek és folyamatosan növelve a különbséget, az utolsó játszmát is simán, 16- 25-re hozták.

Ezen a mérkőzésen mindenki  játéklehetőséghez jutott, ami fontos, hogy a fiatalok is érezzék a bajnoki mérkőzések hangulatát, szokják a légkört.

Kántor Sándor:
„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, örülök természetesen, hogy nyertünk és annak, hogy a fiatalokat is pályára tudtam küldeni és mindenki kivehette a részét a mai mérkőzésből.”

Most hogy a bajnokság második köre lezárult, kezdődik máris a harmadik felvonás, amikor is a helyezésektől függ, hogy kivel mikor és hol játszunk.
Mivel az 5-ik helyen zártunk, így biztos, hogy a hét mérkőzésből hármat játszunk otthon és négyet idegenben.

A menetrend még alakulóban, az biztos, hogy Békéscsabán kezdünk, méghozzá február 9-én, vasárnap délután.

Gratulálunk!
Hajrá Lilák!