Győzelemmel zártuk az extraligát!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. április 27. - 16:30

Pénteken, Kaposváron játszotta le utolsó extraliga találkozóját női röplabda csapatunk. Mivel az összecsapás előtt már biztossá vált, hogy a második helyen végeztünk a csoportban, így számunkra annyi tétje volt a mérkőzésnek, hogy a győzelmi szériánkat megtartsuk.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–UTE 1:3 (–17,–14,23,–21)

Ennek ellenére egy igen szoros első szett következett, felváltva volt az előny a csapatoknál (3:2, 4:6). 6:9-nél először sikerült három ponttal meglépnünk, majd hamarosan ez az előny mindössze egyre csökkent (9:10). Ezt követően ritmust váltottunk, és egészen 10:16-ra, majd 11:18-ra sikerült meglógnunk, ahonnan már nem volt visszaút a hazaiak számára. 14:23-nál időt kért a Kaposvár, de a szettet már nem tudták szorossá tenni, így 17:25-re nyertünk, és 0:1-re vezettünk összesítésben.

 

 

A második játékrész eleje hasonlított az elsőre, hiszen egészen 4:6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor megint átvettük a játék irányítását, és 5:9-re, illetve 6:11-re növeltük az előnyünket. Sajnos ekkor jött egy kis „áramszünet” a játékunkban, és 10:11-re zárkózott a Diamant. Ekkor megint „megráztuk” magunkat, és 10:15-re, majd 12:18-ra sikerül ellépnünk. Ekkor megint összeszedettebb lett a játékunk, és nem is nagyon engedélyeztünk két pontnál többet a hazaiaknak, így 14:25-re nyertünk, és már 0:3-re vezettünk.

 

 

A harmadik szett is az eddig „megszokottak” szerint igen szorosra sikeredett, a Kaposvár nem nyugodott bele a két elvesztett játszmába, és 6:6-ot követően szépen-lassan átvették a vezetést (10:8). Ekkor időt kértünk, majd 12:11-re zárkóztunk fel. Ezt követően megint a zöld-fehéreknek jött ki jobban a lépés, és 17:13-ra növelték az előnyüket. 18:17-nél már a hazaiak kértek időt, majd jött egy nagy csatát hozó végjáték, ahol 22:23-ra vezettünk, de sajnos most a Kaposvárnak kedvezett ez az időszak, és 25:23-ra nyertek, így 1:2-re módosították az eredményt.

 

 

A negyedik játékrész elején még kitartott a hazaiak lelkesedése, de 3:2-t követően 4:6-ra már nálunk volt az előny. Innentől kezdve egészen 10:13-ig egy-egy pontot szerezve haladtak a csapatok a végjáték felé, majd 12:15-nél ismét csak a Diamant kért egy kis pauzát. A szünetet követően már 15:15 állt az eredményjelzőn, majd 16:19-re sikerült növelnünk az előnyünket. Innentől kezdve már nem is adtuk ki a hárompontos vezetést a kezünkből, és 21:25-re, és 1:3-ra győztünk.

 

 

Vezetőedzőnk így értékelte a látottakat: „Az első labdamenettől kezdve nagyon élvezték a lányok a játékot, nagy intenzitással és koncentráltan játszottak. A harmadik és a negyedik játszmában kicsit „elmerültünk”, nem úgy működött a blokkolásunk és a védekezésünk, ahogy azt szerettük volna. A mérkőzés végére azonban visszataláltunk a „helyes” útra, és jó játékkal sikerült megszereznünk mind a három pontot. Nagyon boldogok vagyunk, mert az extraligában megmutattuk, hogy egy erős csapatot alkotunk, akik a jó támadás és védekezés mellett a kombinációs játékunkkal is meglephetjük az ellenfeleket. Most jön három hét, hogy felkészüljünk az elődöntőkre, amit nagy lelkesedéssel, koncentrálással és felelősséggel fogunk megtenni.