Győzelemmel indult a 2020-as év

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. január 13. - 12:00

Szombat este Budaörsre látogatott a csapat, hogy az MTK vendégeként megkezdje a 2020-as évet, folytatva a bajnokságot.

Decemberben jó fotmában ment pihenőre a csapat és a nagy kérdés az volt a mérkőzés előtt, hogy azt a formát, lendületet és tüzet, át tudták- e hozni a lányok tavalyról. Az előjelek jók voltak, ám a mérkőzés hetében véglegessé vált, hogy változás lesz a játékoskeretben, kubai légiósunk, Dayami Sanchez, távozott, illetve Kiss Anna, utánpótlás játékosunk is, aki a felnőtt csapatban is szerephez jutott az elmúlt évben.
A felkészülés jól sikerült a téli szünetben, a tervezett munkát elvégezte a csapat és fejben is sikerült a decemberi lendületet megtartani.

A 18:00-kor kezdődő mérkőzés pontosan ennek tükrében indult. 0-2-vel ezdtünk, majd folyamatosan növelve az előnyünket 3-10-et is mutatott a kijelző. A csapat összeszedett, határozott játékkal kezdett és nem hagyott kétséget afelől, hogy győzelemre játszik. 11-20-ra is vezettünk már, mikor hullámvölgybe kerültek a lányok, amit az MTK kíméletlenül kihasznált, olyannyira, hogy 23-23-ra kiegyenlítették a szettet. Szerencsére a végét a mieink bírták jobban, mert 23-25-ra megnyerték az első szettet, de okoztak izgalmas pillanatokat mind maguknak, mind a szurkolóknak.
A második szettet fej- fej mellett kezdték a csapatok, az MTK vezetett is 3-2-re, ám a lányok gyorsan visszavették a kezdeményezést és ismét azt történt a pályán, amit szerettek volna. Fokozatosan léptek el a kék- fehérektől 12-18-nál megint jött a megtorpanás, ismét 22-22-re jött fel az ellenfél. A a játék képe és a szett végeredménye is ugyanaz lett mint az első szett, 23-25-re meglett a második játék is.
A harmadik szett ugyanazt a képet hozta mint a mérkőzés többi része, azzal a különbséggel, hogy a játszma vége felé 21-19-re az MTK vezetett és felrémlett egy negyedik szett lehetősége, de ahogy az első kettőben az MTK, úgy itt a lányok tudtak talpra állni hátrányból és fordítottak, majd ugyan minimélis hosszabbítással, de 25-27-re a harmdik szettet is megnyerték és ezzel a mérkőzést is 3-0-ra.

Kántor Sándor a mérkőzés után elmondta, hogy egy 3-0-ás győzelmet nem kell magyarázni, gratulál a csapatának, de természetesen van még min dolgozni. Az egy hónapos mérkőzéshiány és a változások rányomták a bélyegüket a játékra.
"Ahhoz, hogy visszatérjünk arra szintre ahol voltunk, nagyon sok mérkőzésnek kellene bennünk lenni, de nincs rá idő, szerdán már a következő nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra. A játékosoknak szintén fejben kell nagyon ott lenni, mert nem engedhetjük emg magunknak, hogy elhúzunk 8-2-re és a végén éppenhogy 2 ponttal hozzuk a szettet,
Veszélyes így nagyon, mert az első meccsen mikor hazai pályán játszottunk az MTKval az első szettet nyertük 15-re, majd a másodikban kicsit kiengedtünk, ők egyre jobban játszottak és meg is nyerték a szettet és végül a mérkőzést is. Most is hasonló szituáció volt, ha mi leülünk, ők robbantanak, akkor behúzhatták volna a mérkőzést. Időben sikerült a lányokkal is ezt helyretenni, így nem ismétlődött meg az első mérkőzés forgatókönyve. Gratulálok a csapatnak a jó évkezdéhez."

Sok idő nincs pihenni, egy kemény január vár még a csapatra.
15-én magyar kupa elődöntő első mérkőzés a Vasas vendégeként, aztán 18-án Extraliga forduló a Vasassal, egy Nyíregyházi bajnoki és a kupa visszavágó! 
Találkozunk 15-én a Folyondárban!

Hajrá LILÁK!