Győzelem a csarnokavatón

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. október 21. - 20:30

Első mérkőzését játszotta csapatunk az új csarnokban a Női Extraliga második fordulójában.
A kezdő sípszó előtt szakosztály igazgatónk, Ancsin Ildikó fejezte ki köszönetét Újpest Önkormányzatának, az UTE- nak és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy egy ilyen szép otthont kapjon az újpesti röplabda.
Szurkolóink egy fantasztikus élőképpel várták a lányokat, ezúton is köszönjük nekik.

Az ünnepélyes pillanatok után elkezdődött a mérkőzés a Jászberény RK csapata ellen. Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű meccs, mert mindkettő csapat igencsak kicserélődött a nyáron. Épp ezért az első szett elején még ismerkedtek egymással a lányok. A mieink idegesebben kezdtek, amit a vendégek kihasználtak és magukhoz ragadták a kezdeményezést így végig vezetve, az első szettet 19-25-re meg is nyerték.
A térfélcsere után magukhoz tértek a lányok és bár ismét a jászságiak szerezték az első pontokat, most nem engedtük őket elmenni, sőt a vezetést is megszereztük. Szorosan ugyan, de a második szettet behúztuk, 25-19, ezzel kiegyenlítették a mérkőzést.
A harmadik szett ismét rémálomszerűen kezdődött, 5-0-ra mentek a vendégek. A mienk talán kicsit túl megnyugodtak, ismét futhattunk az eredmény után. Sajnos nem sikerült már közelebb kerülni a Jászberényhez, így ismét hátrányba kerültünk, 10-25.
Most viszont nem akasztotta meg a csapatot, hogy újra hátrányba kerültek. Felálltak a lányok és nagyot küzdve ismét kiegyenlítettek. 25-21, majd a döntő játszmában jobban bírták a végjátékot, jobban koncentráltak és 15-10-re nyertek, ami azt jelentette, hogy 3-2es összesítéssel a mérkőzést is megnyerték!

Ismét Petra Kojdova szerezte a legtöbb pontot, 19-et, mellette Dayami Sanchez, Lacombe Zsófia és Danijela Nikic 12-12 és Valerin de La Cruz 11 pontja nagyban kellett a győzelemhez.

Kántor Sándor elmondta, amit az eredmény is mutat, hogy hullámzó még a csapat teljesítménye, de a végén nagyot küzdöttek a lányok, így örülhettek a győzelemnek.    

Gratulálunk! Hajrá LILÁK!!!!