Galina Karabasheva is hosszabbított

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. augusztus 31. - 19:15

A fiatal és rendkívül dinamikus liberó játékos a jövő szezonban is minket választott. A 19 éves tehetség már a tavalyi évben is bebizonyította, hogy az egyik húzóembere lehet a csapatnak. A Magyar Kupa négyes döntőjében hatékony játékának köszönhetően „az UTE csapatának legértékesebb játékosa” címet nyerte el. Galina a nyáron sem unatkozott, mivel a bolgár válogatottal készült az augusztusi Európa-bajnokságra. 

Galina elárulta nekünk, hogy milyen volt az első szezonja az UTE csapatában, hogy milyen érzései vannak a bolgár válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével kapcsolatban, valamint azt is megtudtuk, hogy milyen véleménnyel van Magyarországról Galina az eddigi tapasztalatai alapján.

U. V. Milyen volt az első szezonod az UTE csapatában? Megtetszett a város?

G. K. Az első évem az UTE csapatában fantasztikusra sikerült, nagyon sok kedves emberrel találkoztam, ami megkönnyítette a beilleszkedést. Igen nagyon megtetszett Budapest városa, amikor volt egy kis szabadidőnk igyekeztem felfedezni a város nevezetességeit és szépségeit.

U. V. Mi volt a legszebb pillanat számodra a tavalyi szezonban?

G. K. Szerintem a tavalyi szezon összeségében mindenkinek a csapatból egy jó élmény marad. Ha választanom kéne egy legszebb pillanatot, akkor a rájátszás valamelyik nagy csatájára esne a választás. Illetve a Magyar Kupa mérkőzéseit sem hagynám ki a sorból, mert ezeken a meccseken is hatalmasokat küzdöttünk a lányokkal, így tényleg színvonalas összecsapásokat láthattak tőlünk a kedves szurkolók.

U. V. Volt egy kis időd pihenni a nyár során?

G. K. Ami azt illeti nem túl sok időm volt nyáron a pihenésre, mivel nagyrészben a válogatottal edzőtáboroztam, és készültünk az Eb-re. Ha volt pár szabadnapunk, azt természetes próbáltam a családommal és a barátaimmal tölteni.

U. V. Milyen érzéseid vannak az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményetekkel kapcsolatban?

G. K. Csalódott vagyok, mivel úgy gondolom ennél többre volt hivatott a csapatunk, szerintem egy koncentráltabb játékkal meg lehetett volna a továbbjutás a nyolcaddöntőből.

U. V. A követkető szezonra milyen célokat tűztél ki magad elé az UTE röplabda csapatának liberójaként?

G. K. Nagyon remélem, hogy egy erős és jó csapatot fogunk alkotni a lányokkal. Biztos vagyok benne, hogy minden meccsen azon leszünk a csapattársaimmal, hogy a lehető legjobb játékunkat nyújtsuk az ellenfél csapata ellen. Egyénileg pedig szeretnék tovább fejlődni a játék minden elemében, és tovább segíteni az Újpestet azon az úton, amin tavaly elindultunk.

U. V. Ezután, a Magyarországon töltött egy év után, el tudnád nekem mondani, hogy mi a kedvenc magyar helyszíned ebben a csodálatos országban?

G. K. Nem tudok igazán választani, mert Magyarország tényleg egy gyönyörű ország, és rengeteg csodálatos helyszíne van. Annyit viszont elmondhatok, hogy boldog vagyok, hogy ebben az országban játszhatok, mert tényleg szeretek itt élni.

Nagyon várjuk már, hogy Galina megérkezzen hozzánk Újpestre, és energikus személyiségével, valamint maximalista mentalitásával segítse csapatunk jövőbeni munkáját.

Hajrá UTE!

 

Készítette: Kovács Lilla