Franciaországból tér haza legújabb igazolásunk

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. június 25. - 20:30

Az elmúlt 8 évet Franciaországban töltötte friss igazolásunk Lacombe (Takács) Zsófia, aki a következő szezontól minket erősít! Kétszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes és 43- szor kapott meghívót a válogatottba.

VC: Mesélnél kicsit magadról? Mióta röplabdázol, hogy kerültél a röpi közelébe?
LZS: Lacombe Zsófiának hívnak, de itthon a leánykori nevemre (Takács) emlékezhetnek a régóta röplabda meccsre járok. Igazi 4 gyermekes sportcsaládban nőttem fel, gyerekkoromban atletizaltam, a röplabdát pedig 11 éves kezdtem el Czah Éva edzésen, az akkori RSE-Ben. 13 évesen kerültem a Vasasba, és egy évre ra már a felnőtt csapatban találtam magamat legfiatalabbkent. Itt összesen 8 évet, a BSE-ben pedig 3 évet töltöttem. 2 Magyar Bajnoki és 2 Kupa győzelemnek örülhettem, és 43-szor öltöttem magamra a válogatott mezt. 2010-ben diplomáztam gyógytestnevelő-testnevelő szakon, és tanítottam is egy évet a Toldy Ferenc Gimnáziumban, ahol a fiú röplabda csapatommal Magyar Bajnokok lettünk zárt kategóriában. 2011-ben jött a lehetőség, hogy Franciaországba igazoljak, és egy pillanatig sem volt kérdés, hogy kipróbáljam magamat külföldön.

VC: 2011-ben igazoltál Franciaországba a Vasasból. Mekkora változást hozott az életedbe, mennyivel másabb az ottani röplabda?
LZS: Sajnos ebben az időszakban lehetetlen lett volna, hogy Magyarországon profiként meg tudjak élni, ahhoz meg még nagyon fiatal és tanulni vágyó voltam, hogy abbahagyjama játékot. Hogy mennyiben másabb kint? természetesen az elvárások emelkedtek, ez lett az első számú tevékenységem jó pár éven keresztül (előtte mindig tanultam vagy dolgoztam a játék mellett). A szakmai stáb (statisztikus, fizioterapeuta, csontkovács stb.) és a klubbok felszereltsége (csarnok, kondi terem, videó szoba) volt elsősorban az, ami a legnagyobb változást jelentette.

VC: Mennyire követed a magyar röplabdát, a válogatottat, a bajnokságot?
LZS: Az itthoni bajnoksággal természetesen tisztában vagyok, láttam az utóbbi pár ávben a színvonalugrást és hogy nem egy én korosztályombelé lány játszik újra itthon.

VC: Mennyire ismered az újpesti röplabdát? Miért minket választottál?
LZS: Az Újpestet természetesen nem lehet nem ismerni, nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klubnak most én is a részese lehetek. Az Újpestet azért választottam, mert minden szempontból jól strukturált, profi hozzáállású csapatnak gondolom. az utóbbi 2-3 évben marketinggel és managementtel foglalkoztam férfi és női csapatoknál, remélem a kinti tapasztalataimat megoszthatom itthon is majd. természetesen Kántor Sándor személye is nagyban befolyásolt, hisz kinek ne lenne kihívás egy ilyen legendával együtt dolgozni?

VC: Franciaországban férjhez mentél, született egy lányotok. Mit szólt a családod a döntéshez, hogy újra itthon játszol?
LZS: A családom természetesen nagyon örül, hogy közelebb leszünk, főleg a lassan másfél éves Louisa miatt. Már jó rég jártak röplabdameccsen, de szerintem így nem bánják majd. A férjemnek pedig még egyszer itt is szeretném megköszönni, hogy támogatott ebben a döntésben.

Sok sikert Zsófi és reméljük sok örömteli pillanatod lesz lila- fehérben! 
Hajrá LILÁK!