Fiatal, ambíciózus edző érkezett az utánpótláshoz

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. július 30. - 19:15

Gödöllőről érkezett utánpotlás edzői stábunk új tagja. Ismerjétek meg Czímer Attilát!

UV: Mesélj kicsit magadról, mit lehet tudni rólad, mióta az életed része a röplabda, most is aktívan játszol még?
CA: 7 évesen kezdtem el karatézni Újpalotán, és az is volt a fő sportágam 17 éven keresztül, melyben szép eredményeket értem el. Gimnáziumban elkezdtem foglalkozni a röplabdával, és a helyi csapatban játszhattam is, mellyel Budapest bajnokságokban indulhattam el. A TF-en még nem volt karate edzői képzés a BSC szakon, így a röplabdát választottam, és Németh Lajostól kezdtem el az alapokat elsajátítani. 2015-ben diplomáztam, majd rögtön az egyetem felnőtt női B csapatát kezdtem el irányítani. 2017-ben a Palota felnőtt csapatának másodedzője- és a mini csapat vezetőedzője voltam egy évig, onnan mentem Gödöllőre Szabados István hívására. Egy évig a serdülő csapatot irányítottam, majd a junior csapatot. A mögöttünk hagyott szezonban az edzősködés mellett a helyi NB 2-es férfi csapat tagja voltam, és még az is vagyok. Amennyiben időm engedi, edzésekre és mérkőzésekre fogok járni gödöllői játékosként.

UV: Milyen korosztállyal foglalkoztál eddig?
CA: Szép lassan végig fogok menni a létrán. Vezetőedzőként irányítottam már miniket, serdülőket, ifiket, juniorokat és felnőtteket egyaránt. Most lehet ez teljes, hiszen itt a gyerek korosztállyal fogok foglalkozni. Legmagasabb szinten eddig a múlt szezonban dolgoztam, amikor ifi- és junior edző voltam.

UV: Miért döntöttél a váltás mellett, és miért az Újpest?
CA: Februárban megkeresett egy másik klub, melynek szintén komoly tervei voltak velem. Azonban május elején megkeresett Ancsin Ildi, akit 7 éves korom óta ismerek, illetve az egyetemen még be kell fejeznem tanulmányaimat, ezért a lila színt választottam. Amiért váltani szerettem volna, az a fejlődés. Félreértés ne essék! Szerettem Gödöllőn dolgozni. Most is tartom a kapcsolatot az edzőkkel és néhány volt játékosommal. Fiatal vagyok, tanulnom kell, a tanultakat kamatoztatni, letenni valamit az asztalra. Úgy hisszük Ildivel, hogy erre itt nagy lehetőségem van. 

UV: Mi lesz a szereped az UTE utánpótlásában, melyik csapatot fogod irányítani?
CA: Az egyik gyerek csapatot fogom irányítani (U15). A szerepem pedig, hogy olyan röplabdásokat neveljek ki ebből a csoportból, akik válogatott szinten játszhatnak majd. Az eddig tanult tudásomat igyekszem a legjobb módon átadni nekik. Mellette folytathatom a tanulást a felnőtt vezetőedzőtől, Horváth Andrástól. Andrással egy éve dolgozom együtt a válogatottban, és most egy teljes szezont figyelhetek meg mellette a legerősebb bajnokságban. 

UV: Milyen célokkal vágsz neki az új kihívásoknak?
CA: Az új kihívás mindig izgalmas. Én szeretem az újat, mert mindig valami más cél lebeghet előttem. A legfőbb cél, hogy a jövő felnőtt csapatának oszlopos tagjait kineveljem, és mellette válogatott röplabdások legyenek. Hiszen ez minden utánpótlásban dolgozó kolléga célja. Ezt szeretném teljesíteni, mert így egyre pozitívabb tapasztalatokat szereznek rólam mások, és elérhetem az egyik álmomat. 

UV:Eddig hogy tetszik az újpesti légkör?
CA: Nagyon lila! :-) Már találkozhattam néhány játékosommal és a szülőkkel, illetve a kollégákkal. Úgy hiszem, megfelelő a létesítmény és az eszköztár, hogy tökéletes edzéseket tarthassak. Ez nagyon fontos! Tetszik, hogy egyből odajöttek hozzám beszélgetni, ismerkedni. Nagyon pozitív véleménnyel vagyok a lila környezetről. Várom az augusztusi kezdést!

Reméljük a folytatás is hasonlóan pozitív lesz!
Hajrá LILÁK!