Extraliga- Simán léptünk át a Békéscsabán

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. december 15. - 14:15

Szombaton az Extraliga utolsó fordulójában a BRSE csapata volt a vendég a Szilágyi úton. November vége óta harmadszorra találkozott a kettő csapat, két magyar kupa mérkőzés és a mostani bajnoki. Az októberi, idei első találkozásunk alkalmával a viharsarokban, sima 3-0-val küldtek minket haza a csabaiak. Azóta eltelt egy hónap és a magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén már olyat látott a közönség és a vendégek, amire kevesen voltak felkészülve. 3-1-re megnyerték a lányok azt a mérkőzést, majd a visszavágón 0-2-nél megvolt a biztos továbbjutás. Igaz ugyan, hogy utána 3-2-re kikaptak, de a továbbjutás után inkább a fiataloknak adott lehetőséget Kántor Sándor.
majd ezután következett a bajnoki forduló, amikor is a nagy kérdés az volt, hogy melyik az igazi Újpest? Az otthoni győztes csapat, vagy aki 3-2-re kikapott. Vegyes érzelmekkel, de egyben természetesen bizakodva vágott neki a csapat a szombat esti mérkőzésnek, mely idén az utolsó volt hazai pályán.

A mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy mindenki várta. Sokaknál felrémlettek az év elején látott mérkőzések, az év eleji forma és egy kicsit mindenki megijedt, hogy mi lesz ennek a vége. 0-3, 1-6, sőt 2-9-et is mutatott az eredményjelző az első játszmában a vendégek javára. Ha ez az év korábbi szakaszában történik, akkor valószínűleg a folytatás nem úgy sikerül mint tegnap. A lányok "magukhoz tértek" és elkezdték ledolgozni a hátrányukat. 14-14-nél sikerült először, majd onnan fej fej mellett haladva, kis extra labdamenetekkel, 28-26-ra hozta a csapat az első játszmát. Mindenképpen elismerésre méltó, hogy honnan álltak fel (7 is volt közte), hogy nem adták fel egy percre sem, hogy a végjátékot is jól bírták és most nem emésztette fel az erejüket, hogy futni kellett az eredmény után.

Az első szett visszahozatala és megnyerése lélektanilag is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a második játékban már kíméletlenül, a saját játékát játszva robogjon keresztül a lila-fehér gyorsvonat a vendégeken. 2-0, 6-1, 8-3, 20-9... így meneteltek előre a lányok és egyszerűen nem tudták őket tartani a vendégek. Fegyelmezetten, kevés hibával, ellenállhatatlanul játszott a csapat. A szett vége 25-12. Itt már látszott a csapaton, hogy élvezik a játékot és hogy nem engedik ki a kezükből a győzelmet.

A harmadik játszma kicsit szorosabban indult, de egy percig nem volt veszélyben a győzelem. 5-5-ig haladtak együtt a csapatok, utána elléptek a lányok. 8-5, 14-8, 21-13.... ismét állva hagyták a vendégeket és végül 25-15-re nyerték a harmadik szettet és a mérkőzést.
Az eredményre tekintve sima győzelem volt. Az első szett, első 10 percétől eltekintve, a mérkőzés kívülről is annak tűnt. A csapat együtt dolgozott, együtt játszott  a sikerért. Nem ismertek elveszett labdát, szebbnél szebb megoldásokat láthatott a közönség, látszott a lányokon, hogy együtt vannak és elvezik, amit csinálnak.
Bár még egy Challenge kupa visszavágó a lányok előtt van, csapatkapitányunkat, Lacombe Zsófiát kérdeztük a mérkőzésről, a szezonról:
"Úgy érzem, hogy fizikálisan és technikailag is most vagyunk a toppon. Igen, úgy gondolom, hogy most ért be a sok munka, amit augusztus 7-e óta végez a csapat. Meg az önbizalmunk is a helyére került és mentálisan is sokat fejlődtünk és most van az, hogy igen, elhisszük, hogy mi tudunk nyerni, hogy olyan játékosok ellen is tudunk nyerni, akik fizikálisan is nagyon topon vannak. És ezt el kell hinni és úg gondolom, hogy mostanra hittük el."
A orosz túra után természetesen még nem áll meg az élet, lesz még pár edzésük karácsony előtt, majd egy kis pihenés és 27-én már újra találkoznak a lányok, mert viszonylag közel, január 11-én már bajnoki mérkőzést játszanak az MTK csapata ellen. És hogy a forma tartható-e?
"Nem egyszerű, mert azért most megy a szekér, megy a csapatnak, szóval úgy kell dolgozni a két ünnep között, hogy a motiváció, ez az érzés és a hit önmagunkban és az elvégzett munkában megmaradjon."- válaszolta csapatkapitányunk.

Csapatunk az ötödik helyen várja a folytatást, 5 ponttal lemaradva a BRSE mögött, de ha tartják az utóbbi hetekben mutatott formát, igencsak nagy lépésekben haladhatnak majd előre.

Természetesen még a Challenge kupa van most fókuszban, melyet szerdán játszanak Krasnoyarskban, oroszországban.

Hajrá LILÁK!!!