Extraliga- Újabb győzelem, ezúttal a Vasas az "áldozat"

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. január 20. - 10:00

Egy héten belül másodszorra találkoztunk a Vasassal. A szerdai kupameccs után szombat délután bajnoki fordulóra érkeztek a Szilágyi utcába a piros- kékek.
Sajnos a kupaelődöntőn megsérült Sarah Chase még nem léphetett pályára, viszont a kezdő hatosban kapott már helyet a dominikai válogatott csapatkapitánya Prisilla Rivera.

Már a kupameccsen látszott a lányokon, hogy akarják a győzelmet és el is hiszik, hogy sikerülhet, de ott még egy kis hiba volt a gépezetben.
Szombat este azonban, Kántor Sándor szavait idézve: "Úgy jöttünk be a terembe, hogy verhető a Vasas!" valóban sikerült is amit elterveztek!

Az első szettben az új felállásnak és az új játékosunknak köszönhetően a csapat még nem tudott teljesen összeállni, kis zavar látszódott rajtuk a pálya széléről. 2-2ig haladtak együtt a csapatok, utána a Vasas ellépett. Nem találták még a helyüket  lányok a pályán, nyitásban is voltak hibák és hiába az időkérések 5-9-nél és 6-13-nál, nem sikerült közelebb kerülni a vendégekhez. Kántor Sándor feladó cserével is próbálkozott 13-19-nél, de az első szettet így is elvesztették a lányok 19-25-re.

Ez nem törte le a csapatot, sőt talán ennyi kellett a nekik ahhoz, hogy összeálljanak, megismerjék éles mérkőzés közben is Prisillát. A második szettre már összeszedettebbek voltak, a Vasasban pedig még meg volt az első játszma lendülete. A szett közepéig csak 1-2 ponttal tudtak meglépni a vendégek, majd 8-11-es vendég vezetésnél időt kért Kántor Sándor, ami nagyon jót tett csapatunknak, a vendégek lendületét pedig megtörte. Inenntől kezdve az történt a pályán, amit a lilák akartak. 11-11-nél, majd 14-11-nél is Vasas időkérésnél szusszanhattak a csapatok, mindezt azután, hogy zsinórban 8 pontot szerzett csapatunk. Utána ugyan kicsit visszazárkóztak a piros- kéke, de egyenlíteni sem tudtak és végül 25-22-vel kiegyenltettünk a márkőzés állását.

A harmadik játékrészben szinte egy csapat volt a pályán. A Vasas nagyon dekoncentráltan játszott, szétestek, ami az eredményben teljesen megmutatkozott. A vendégeken nem segítettek az időkérések, a cserék, semmi, a mi lányainknak pedig minden bejött. Minden megmozdulásukat siker koronázta, élvezték, játszották a röplabdás a lányok. A vége 25-8, ezzel már 2-1-re vezettünk.

A negyedik szettben megmaradt a lendület és a tűz, a vendégek is kicsit magukhoz tértek, de csak a szett eleje volt csak szorosabbnak mondható. A lányok végig vezetve, magabiztos játékkal hozták a játszmát, 25-17-re. Ezzel a mérkőzést 3-1-re nyerték.

Látszott a lányokon, hogy valóban elhitték, hogy van keresnivalójuk a bajnok csapat ellen, hogy megnyerhetik a mérkőzést. Nem ismertek elveszett labdát, küzdöttek végig és még a nehezebb helyzetekben sem torpantak meg, mindig volt aki vállára vette a csapatot, ha kellett, de ezen a mérkőzésen mindenki ezer fokon égett.

Kántor Sándort kérdeztük:
VC: Már a Vasas elleni kupameccsen láthattuk, hogy megfogható a Vasas, de ott még nem sikerült. Min sikerült változtatni az elmúlt pár napban?
KS: Szerintem nem csak az, hogy változtattunk, hanem a csajok is elhitték, hogy ez a csapat verhető, ezzel amondattal jöttünk ki az öltözőből. És ha ez beléjük ivódik, akkor látható, hogy agresszívan tudnak játszani és a mai mérkpzésen ez az agresszivitás döntött. Nagyon jól mentek a nyitásaink, ami a Vasas pályán sajnos nem sikerült annyira és ami még fontos volt, hogy küzdöttünk egymásért.
VC: Az első szettben a csapaton egy kis zavar látszott, az új felállásnak köszönhetően?
KS: Ez így igaz, mert most megint majdnem az van mint tavaly, hogy új csapatot kell építeni félidőben, illetve az új évben. Most az a lényeg, hogy minél hamarabb ezt a kezdő 6-7-8-ast tartsuk és minél több lehetőséget adjunk nekik edzésen és meccsen is és minél hamarabb össze tudjanak szokni és akkor lehet haladni tovább.
VC: Prisilla 4 napja van Magyarországon, de már most látszott, hogy nem csak a rutint, de egy kis tüzet is vitt a csapatba.
KS: Igen, ez benne van a vérében. Nemcsak a röpladát játsza, de mellé rakja a show-t is. És ettől kicsit oldaottabbak lettek a játékosok is és onnantól kezdve kicsit egyszerűbb volt a játék, felszabadultabban tudtak játszani a lányok. Az elején valóban azért volt görcsös a játék, mert még nem ismerték egymást a lányok. Most ezt a szintet ami van, ezt kell minimum szinten tartani és erre építkezni.
VC: Kell is most még minden erőnk, mert a január még kemény csatékat fog hozni.
KS: Igen, jövő héten jön a Nyíregyháza, utána 29-én a Vasas a kupavisszavégóra és az első kört Szombathelyen zérjuk majd a Haladás otthonában. Mind a három mérkőzés nagyon fontos, met természetesen a cél továbbra is a legjobb négy közé jutás a bajnokságban.

Ahogy olvashattátok nincs megállás, szombaton, 25-én a Fatum Nyíregyháza látogat a Szilágyi útra. A mérkőzés 18:00-kor kezdődik!

Gratulálunk a csapatnak, köszönjük szurkolóinknak a fergeteges hangulatot és akkor hajrá tovább, szombaton találkozunk!

Harjá Lilák!!!