Egyre messzebb a bronzérem

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. április 26. - 00:15

A bronzéremért folyó párharc második mérkőzésén a Megyeri úton találkoztak a csapatok.
 

A mérkőzés előtt Ancsin Ildikó a röplabda szakosztály igazgatója köszöntötte a bajnoki címet szerző U21-es csapat tagjait. Természetesen szurkolóink is készültek a fiatalok ünneplésére.

Az öröm percei után elkezdődött a mérkőzés. A csapatok fej fej mellett haladtak, mikor a lányok elkapták a fonalat és 4 ponttal elléptek a BRSE-től. Ekkor viszont rontott nyitás- fogadásokkal magukra húzták a vendégeket, akik elkapták a fonalat és meg se álltak a szett megnyeréséig. A mienk csak futottak az eredmény után, melynek a vége 18-25.

A második szettben a Békéscsaba ott folytatta a mérkőzést, ahol abbahagyta. Már az elején elhúztak 4 ponttal, amit növelni tudtak és a végén, nagy arányban 14-25-re nyerték meg a második szettet.

Ekkor a lányok megrázták magukat, elkezdtek játszani, sikerültek az elképzelések, jöttek a pontok és be is húzták a harmadik szettet 25-23-ra. Feléledtek a remények.

A negyedik szettben is még tartották magukat a lányok, de ismét jöttek a hibák és a szett végét a Békéscsaba bírta jobban,19- 25.

Ezzel a BRSE 3-1-re nyerte a mérkőzést, így összesítésben már 2-0 az előnyük a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.

A mérkőzés végén Bokorné Liliom Ritát kértük, hogy összegezze az elmúlt két meccset:
”Az alapszakasz után a Vasas ellen készültünk, nagyon összeraktunk mindent, a Békéscsaba ellen rövidebb időnk volt a felkészülésre. Sajnos fejben tudunk könnyen beleragadni helyzetekbe, gátakba és ezért van az, hogy ha megindulunk, akkor megállíthatatlanok vagyunk, viszont ha jön egy hiba, egy téves ítélet vagy bármi az megzavarhatja a csapatot.A harmadik meccsre azt tudom mondani, hogy remélem a mai végjátékot tudjuk hozni és hogy a csapat mindent meg fog tenni, hogy olyan eredményt érjen el, mellyel örömet okozhatunk a szurkolóinknak, akik köszönjük, hogy minden meccsen kint vannak értünk és szurkolnak.”

UTE- Swietelsky- BRSE: 1-3

A harmadik mérkőzés pénteken lesz Békéscsabán.

Hajrá Lilák!!!