Csarnokavató és Extraliga hazai rajt

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. október 17. - 19:15

Szombat délután, 18:00 órakor a Jászberény Röplabda Klub együttesét fogadjuk, a Női Extraliga második fordulójában.

Több szempontból is fontos és emlékezetes nap lesz, ugyanis első mérkőzését játsza a csapat az új röplabdacsarnokban és első hazai Extraliga meccsünk lesz az idei szezonban. Már hétfőn „beköltözhetett” a csapat a Szilágyi útra, ezzel saját otthona lett a röplabda szakosztálynak, kicsiktől a nagyokig!
Bízunk benne, hogy szurkolóink is gyorsan megszeretik a teljesen „ránk” szabott csarnokot és sok győztes mérkőzésen szurkolhatnak és örülhetnek a csapattal.

Első lépésként a jászberényi csapatot kell legyőzni.
Tavaly az Extraliga alapszakaszában négyszer találkozott a kettő együttes, a mérleg 4-0 a mi javunkra. Az idény elején vendégként játszottunk egy szoros 2-3- ra végződő mérkőzést, de a többit mondhatni simán hozták a lányok. A jászberényieknek végül a kvalifikáló körben kellett kivívni ki a jogot, hogy idén is a legmagasabb osztályban játszhassanak.

A nyáron a vendégek kerete szinte teljesen kicserélődött, mint ahogy a mienk is, így nehéz jósolni. Az tény, hogy még erősen a felkészülési szakaszban, de a Jászberényben rendezett felkészülési tornán megleptek minket. A bajnokság első fordulójában pedig a bajnokcsapatot is megszorongatták, mi pedig egy kaposvári vereséggel kezdtünk.

Ahogy Kántor Sándor is megfogalmazta, idén minden mérkőzésnek, minden szettnek és minden pontnak nagy jelentősége lesz.
Ezt csapatunk feladója, Ancsin Kitti is megemlítette:
”Sajnos a kaposvári mérkőzésünk nem sikerült a legjobban, de úgy gondolom, hogy ezzel most nem szabad foglalkozni, mert még nagyon az elején vagyunk, Tanulni kell a hibáinkból, amiket ott elkövettünk és kijavítani őket most hétvégén a Jászberény ellen. Hosszú évek óta idén lesz az egyik legkiegyenlítettebb a bajnokság, minden megnyert pontnak, szettnek, mérkőzésnek óriási jelentősége lesz a végelszámolásban.”

Kitti beszélt az új csarnokról is, hisz neki is a Tungi volt az otthona, szinte ott nőtt fel:
”Az új csarnok gyönyörű és nagyon jó érzés, hogy végre az UTE röplabdának is van egy igazi „otthona”. Természetesen nagyon sok szép emlék köt a Tungsram csarnokhoz, de nagyon bízom abban, hogy az új teremben hasonló, vagy még jobb élményeket fogok átélni.”

Bízunk abban, hogy valóban egy jó és győztes meccsel avathatjuk fel új otthonunkat.

Női Extraliga 2. forduló
2019.10.19.
18:00
UTE Röplabda csarnok
1046 Szilágyi utca 30.

Hajrá Lilák!!!