Csapatunk új tagja Csehországból érkezik

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. június 30. - 21:45

Újabb válogatott játékos a csapatban, ezúttal Csehországból érkezik hozzánk Petra Kojdová, ütő. 

VC: Mondanál pár szót magadról? Mikor kezdtél röplabdázni, az első válogatott mérkőzésed, milyen eredményeid vannak?
Petra Kojdová: Egy kisvárosban születtem, közel Ostravához. Abban az időben a cseh röplabda magas színvonalon volt, népszerű volt, így majdnem kézenfekvő volt. Mindemellett sportos családban nőttem fel, apukám síugró volt, anyukám pedig sífutó. 10 éves koromban kezdtem el röplabdázni, a nővérem hatására, aki akkor már űzte ezt a szép játékot. Az első válogatott mérkőzésem egy Grand Prix mérkőzésen volt Olomuc-ban (ahol 2 évet játszottam) Dominika ellen. Kikaptunk 2:3-ra de egy nagyon jó mérkőzés volt tökéletes hazai pálya hangulattal.

Az eredményeim:
Cseh Bajnokság:
3-ik hely (UP Olomuc)
3-ik hely (TJ Ostrava)
2-ik hely VK Prostejov

Cseh Kupa:
2-ik hely TJ OStrava
2-ik hely VK Prostejov
TJ Ostrava csapatával negyeddöntő a Challenge Kupában.

VC: Egy évet Franciaországban játszottál. Milyen tapasztalatokat szereztél? Nem volt tervben, hogy tovább maradsz?
PK: Nagyon sok tapasztalatot szereztem kint, mert a francia bajnokság nagyon jó és magas szintű. Elgondolkodtam, hogy maradok még külföldön, de aztán végiggondolva minden lehetőséget a hazai bajnokság mellett döntöttem. Prostejov a legjobb csapat volt Csehországban, így kihívás volt.

VC: Ismered a magyar bajnokságot, az UTE csapatát? Mi döntött mellettünk?
PK: Kicsit ismerem a magyar bajnokságot, az egyik barátom (Eva Rutarova) révén, aki játszott Magyarországon. Illetve tavaly barátságos mérkőzéseket én is játszottam magyar csapatok ellen, még az UTE ellen is. Bővebben Veronika Bezhandolskától kaptam információkat, akivel Protejovban játszottem együtt , sok jót mondott a csapatról. Végül, de nem utolsó sorban, Budapest gyönyörű és közel van a családomhoz, ami szintén tökéletes.

VC: Mik a céljaid és az elvárásaid a következő idényre?
PK: Úgy gondolom, hogy remek játékosaink vannak és egy jó csapatot tudunk majd alkotni, hogy olyan magasra jussunk, amennyire lehetséges. Számomra a csapategység a kulcsa a győzelemnek.

Üdvözlünk Újpesten! Sok sikert! 
Hajrá Lilák!