Challenge Kupa- egy jó mérkőzés, de vereség az odavágón

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. december 05. - 13:00

Szerda este csapatunk, utolsóként a magyar csapatok közül, megkezdte a szereplését a nemzetközi porondon. Az orosz Yenisei Krasnoyarks csapatát láttuk vendégül, akik a tavaly hazájuk bajnokságában az ötödik helyen végeztek és a Challenge kupa legjobb 4 csapata között zártak.
A mérkőzésnek nem feltétlenül mi voltunk az esélyesei, a nagyobb, több rutinnal rendelkező ellenfelünkkel szemben. Ennek ellenére Kántor Sándor vezetőedzőnk nem feltartott kézzel küldte fel a lányokat a pályára.

Az első játszma az "ismerkedésről" szólt és arról, hogy a vendégek megléptek 4-5 ponttal, mi mindig felzárkóztunk, aztán ebben elfáradva megint elengestük ellenfelünket. 13-14-ig tartottuk a lépést a Krasnoyarks-al, de onnantól belehúztak a kékek és meg se álltak a szett nyerésig, 18-25-el nyitottak.
A második játékrészben már jobban kiismertük a játékukat, ami egyébként vezetőedzőnk által várt játék volt, meglepetést nem okozott a vendégek játéka, nálunk kellett kis idő, hogy felvegyük a ritmust. Itt is a vendégek vezettek végig, de most szorosabbá sikerült tenni a végét, 22-25 lett a második játékrész. Sajnos az eredmény után futás mindig kivesz a csapatból, ezért utána gyakrabban jönnek hibák is, így ezt egy ilyen ellenfél maximálisan kihasználja.
A harmadik szettben szárnyaltak a lányok! Vagyis a földről felállva tudták megnyerni a szettet. 5-11-re, majd 9-13 is mentek az oroszok, amikor a mieink megrázták magukat és ellenállhatatlan játékkal 18-13-ra állva hagyták ellenfelüket. 9 pontot szereztek zsinorban, úgy hogy a vedégeknek egy sem sikerült. Utána egy kicsit azért izgalmassá tették a lányok a végjátékot, mert a Yenisei 20-19-re is feljött, de a csapat higgadt maradt és végül 25-22-re hozta a játszmát, ezzel szépített, 1-2 volt az összesítés.
A negyedik szett volt talán a legkiegyensúlyozottabb és a legizgalmasabb. Mind a kettő oldal vezetett, mindkettő oldalon volotak szép megolodások és hibák egyaránt. Mi is vezettünk 19-17-re, majd fordítottaka  vendégek 21-22-re, 22-21-nél szettlabdánk is volt, de hárították, míg végül egy hazai baki után megnyerte a szettet és a mérkőzést is a Krasnoyarks.

Szégyenkezni nincs oka a csapatnak, talán csak bosszankodni, hogy akár máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, de ez már felesleges persze. Viszont minden tapasztalatot be kell építeni és a visszavágón már nagyjából tudni fogjuk, hogy mire számíthatunk. Természetesen hazai pályán biztos másként fognak játszani a hazaiak, de meg kell próbálni megfogni őket és elhinni, hogy igen is van keresnivalója a csapatnak nemzetközi tornán és ilyen ellenfelek ellen is.

Kántor Sándor így értékelte a mérkőzést:
"Egy jó meccset játszottunk az orosz csapattal, tudtuk velük tartani a lépést, sajnos a labdabiztonságunkkal akadtak problémák, melyek az alapjátékunkra is kihatottak. Ezen kell dolgoznunk tovább, a visszavágóig van még 2 hetünk, igaz közben bajnoki és kupa meccsek következnek, de dolgozunk tovább és Oroszországban sem feltartott kézzel megyünk majd a pályára!'

Szurkolóinknak ismét köszönjük a fergeteges hangulatot a mérkőzésen és jó utat majd a messzi Oroszországba, a viszavágóra!

Ahogy Kántor Sándor eemlítette bajnoki és kupameccsek is vannak még a lányok előtt, méghozzá szombaton Jászberénybe utazik a csapat, aztán Békéscsabára kedden a megyar kupa visszavágó mérkőzésre, majd a szezont itthon a Békéscsabával zárjuk Extraliga mérkőzésen, 14-én. 
A Challenge Kupa visszavágója pedig december 18-án lesz, Krasnoyarksban.

Hajrá LILÁK!!!!