CAMILA HIRUELA VISSZATÉR AZ ÚJPEST CSAPATÁBA

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. július 27. - 17:30

Az argentin válogatott ütő a 2017/18-as szezon után ismét lila-fehér mezben fogja gyártani a pontokat. A perui liga ezüst- és magyar bajnoki bronzérmes röplabdázó a tavalyi szezont a spanyol Avarca de Menorca csapatánál töltötte, ahol a Spanyol Szuperligában negyedik helyen teljesített. Új igazolásunk arról is mesélt nekünk, hogy miért tette le a voksát újra együttesünk mellett, és az sem maradt titok, hogy ki inspirálja őt a legjobban a karrierje során.

Nem ismeretlen számodra Újpest városa, hiszen a 2017/18-as szezonban felnőtt csapatunkat erősítetted. Most minek a hatására döntöttél úgy, hogy klubot váltasz és visszaveszed a lila-fehér mezt?

Amikor a vezetőség felvette velem a kapcsolatot, teljes mértékben meggyőztek az általuk vázolt jövő évi célkitűzések, és egyből azt érzetem, hogy tudok ezekkel azonosulni. Valamint tudom, hogy az Újpest amellett, hogy egy nagyszerű klub, egy összetartó család is. Mindezek hatására döntöttem úgy, hogy visszatérek Budapestre.

 

Milyen céljaid vannak a 2022/23-as évadra vonatkozóan?

A célom, hogy minden edzésen és mérkőzésen a maximumot hozzam ki magamból, és segítsem a csapatot.

 

Szerinted mi az erősséged a pályán?

Az erősségem egyértelműen az hihetetlenül nagy energiám. Nem vagyok egy magas játékos, de erős vagyok fejben és fizikailag is, illetve megfelelően tudom olvasni a játékot.

 

Számos országban játszottál már röplabdás karriered során. Mi volt számodra a legfontosabb lecke, amit ezidő alatt megtanultál?

Nincs egy konkrét lecke, amit ki tudnék emelni, de úgy érzem az tapasztalataim segítségével nemcsak játékosként fejlődtem és nőttem fel, hanem emberként is.

 

Mi az a mottó, ami a legjobban inspirál téged a pályafutásod során?

Tulajdonképpen nincsen egy bizonyos mottóm, mivel engem a családom inspirált mindig is, és az az érzés, hogy imádok röplabdázni. Ezt pedig sosem fogom elfelejteni vagy háttérbe szorítani.

 

Hol és hogyan képzeled el az életed a röplabdázás után?

Pontosan nem tudom még, hogy az hova sodor az élet a röplabdázás után, de nem félek attól, hogy az aktív sportolás után nem találnám meg a helyem a világban. Nemzetközi kereskedelmet tanultam az egyetemen, így ez a megszerzett tudás is a hasznomra fog válni a későbbiekben.

 

Mint, ahogy azt már említettem sok országban éltél már. Budapest városa milyen helyet foglal el a szívedben?

Budapest az egyik legszebb főváros, ahol valaha jártam. Így alig várom, hogy újból visszatérhessek ide.

 

Sok sikert az Újpestben Cami!

 

Írta: Kovács Lilla