BRSZ KEZDŐ SZUPERMINI döntő

Szerző: 
admin
Datum: 
2011. május 23. - 11:30

A kismini csapat bravúros szereplése után kezdő szupermini csapatunk kezdte meg a korosztályos döntő küzdelmeit. Bár az előzetes kiemelésben az első sorszámot kaptuk, sajnos a diákolimpiai szereplésről íródott cikkben említett "technikai okok" ezt a társaságot érintették a leghátrányosabban, ráadásul betegség miatt is volt hiányzó, így három játékos hiányával is meg kellett barátkozni... Pozitívum azonban, hogy így az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is előtérbe kerültek.

Csoportmérkőzések:

A szomszédvár csapata, a PALOTA RSC ellen kezdtük a csoportmeccseket. Egy kiegyenlített, nagyon izgalmas mérkőzésen maradtunk alul a nagyot küzdő rákospalotaiak ellen, akik a döntő játékrészben 24:21-es vezetésünkről fordítottak. Összesítésben 79:81- re maradtunk alul, de a lányokat megdicsértem, mert próbáltak szépen és tudatosan, három érintéseel játszani, de sajnos többet hibáztak ennek köszönhetően, mint a biztonságos "ping-pongot" erőltető ellenfél.

A második mérkőzésen a TFSE-KRA gárdája következett, akik szintén röplabdázni próbáltak és tették mindezt nagyon ügyesen. Jó kis meccs volt, sajnos azonban csak az első szettben nehezítettük meg ellenfelünk dolgát, hiszen szokásunkhoz híven, két ponttal veszítettük el... Látszott a lányokon az előző mérkőzés okozta csalódottság, hiába próbáltam felrázni őket szép szóval bíztatással, időnként hangosabban, nyomatékosabban...:-), nem volt hatása, látszott, hogy ezt a meccset is magával sodorta az előző. A harmadik játszmában lehetőséget tudtam adni az addig kevesebbet játszóknak is, akik ügyesen mozogtak, de még látszott rajtuk a rutintalanság.

A harmadik összecsapásnak tulajdonképpen már nem volt tétje, bár ezt a lányok nem hiszem, hogy tudták, én meg nem mondtam nekik, hogy továbbra is próbáljanak meg teher alatt játszani. Itt mindent vissza adott a sors, ha egy kicsit későn is... A labda most átcsorgott, pont bepattant stb, ráadásul rá is szolgáltunk, mert szépen játszottunk a legjobbját rosszullét miatt elvesztő, későbbi ezüstérmes SZIGETHALOM DRC ellen. (2:1) Érdekesség, hogy az általunk legyőzött szigathalmiak előtte mind a PALOTÁT, mind a TFSE-KRA-t megverték! Szép volt, lányok!

5-7. HELYÉRT:

A csoportkör utolsó meccsén aratott győzelmünk ellenére sajnos a negyedik helyen végeztünk és folytattuk a helyosztót a csoportharmadik PALOTA RSC és a másik csoport utolsója, az érdi DELTA RSE ellen. 

Következett tehát az óvodást is játszató (nesze neked, sportági akceleráció...) DELTA, amely ellen mindenkit tudtam eleget játszatni. Aranyosak, lelkesek voltak az érdi kislányok, de fizikai fölényünknek és nagyobb rutinunknak köszönhetően simán nyertünk 3:0-ra.

Ezután már csak szurkolnunk kellett a DELTÁnak a PALOTA ellen, de sajnos nem sikerült a csoda, így a csoportból továbbhozott kétpontos vereségünk itt is kísértett bennünket és hatodikok lettünk. Ezzel együtt dicséretet érdemelnek a legkisebbek, mert próbáltak röplabdázni, de egyelőre még nagy hibaszázalékkal teszik ezt. Az öt főből négyen jövőre is szuperminik, úgyhogy nincs ok az aggodalomra, csak dolgozni kell továbbra is ugyanolyan szorgalommal, ahogy idáig!

A  2010-11-es BRSZ Kezdő Szupermini- bajnokság végeredménye:

1. Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola
2. Szigethalom DRC
3. TFSE-KRA
4. Vasas Opus-Via Óbuda
5. Palota RSC
6. Újpesti Csokonai DSE
7. Delta RSE

ÚCSDSE KEZDŐ SZUPERMINI:
Katolai-Nagy Fanni, Kincses Bernadett, Simon Emma, Nagy Dorina, Simon Borbála. 

 

      Horváth Kristóf