A bronzéremért küzdhet tovább röplabda csapatunk!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. április 27. - 16:30

A hétfő esti harmadik elődöntő kérdése az volt, sikerül-e megszereznünk az első győzelmünket a FATUM Nyíregyháza ellen, vagy ellenfelünk bejut a fináléba, ahol a BRSE együttesével kell megküzdeni.

UTE–FATUM Nyíregyháza 1:3 (–26,10,–18,–22)
A három győzelemig tartó párharc végeredmény: 3:0 a Nyíregyházának

Az első szett elejét tekintve kijelenthetjük, hogy a vendégcsapat jobban akarta a győzelmet, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 1:12-es vendég vezetésnél már a második időnket is „elhasználta” vezetőedzőnk. Ezt követően azonban sikerült összeszednünk magunkat, és lépésről-lépésre közelítettünk az egyenlítés irányába. Ez olyannyira jól sikerült, hogy 11:17-nél, és 14:17-nél már a vendégek is kétszer kértek időt. Ezt követően állandósult egy hárompontos különbség a két csapat között, majd 21:21-nél – már a csodával határos módon – újra egál volt. És akkor jött, amire csak a legvérmesebbek számítottak ….. 23:22-re és 25:24-re nálunk volt az előny. Sajnos itt megint jött egy kisebb hullámvölgy a fejekben, és nagy csatában, 26:28-ra nyertek a vendégek, így 1:0-ra vezettek összesítésben.

A második játszma szinte az első ellentéte volt, hiszen 8:1-es vezetésünk után már kétszer is pihenőre hívta játékosait a Nyíregyháza. Ez most nem törte meg lányaink lendületét, és amit elkezdtek, azt be is fejezték, hiszen 25:10-re!!!!! nyertek, így kiegyenlítettünk (1:1).

Sajnos ami ez után jött, az csak részben szólt rólunk, hiszen mentünk, küzdöttünk az első győzelmünkért, de bármikor is odakerültünk, hogy feltegyük az „i”-re a pontot, nem sikerült átlépnünk az árnyékunkat, így 18:25-re és 25:22-re, valamint 3:1-re győztek a vendégek, így ők jutottak be a fináléba.

Csapatunk a vereség után a bronzcsatában, a Jászberény együttese ellen harcolhatja ki a harmadik helyet. A mérkőzések kezdési időpontjai jelen pillanatban is egyeztetés alatt állnak. Amint véglegesednek, azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Csapatunk vezetőedzője, Horacio Bastit így értékelte a találkozót: „Nagyon nagy mélységből jöttünk vissza a mérkőzés elején, hiszen ellenfelünk tíz ponttal is vezetett. Ennek hatására meg kellett változtatnunk a játékunkat, amit követően az első szett végén, és a második játszma elején nagyon magas szinten röplabdáztunk. Ezután visszatértünk a „szokásos” támadójátékunkhoz, mivel ellenfelünk mind a három mérkőzés alatt kizárólag azt játszotta, amit tud. Sajnos ebből ők jöttek ki jobban, így bejutottak a döntőbe. Innentől kezdve már csak a bronzmérkőzésre koncentrálunk, a harmad hely megszerzése lesz a célunk!