Biztató vereség a bajnok otthonában

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. november 11. - 13:15

Kicsit ellentmondásosnak tűnhet a fenti megfogalmazás, de péntek este valóban egy jó mérkőzésen maradt alul csapatunk a Folyondár utcában.

Az Extraliga 5.fordulójában látogattunk el a Vasas otthonába. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz és a csapat ennek szellemében készült az összecsapásra. Kanadai légiósunk is megérkezett a csapathoz, aki eddig hazája válogatott kötelezettségei miatt nem volt a csapattal. 1 héttel az érkezés után a pénteki mérkpzésen debütált, nem is akárhogyan. Még természetesen szoknia kell a csapatot, de ettől elteintve sokat tett hozzá a szerepléshez.

A mérkőzés végig szoros volt, hol az egyik, hol a másik fél vezetett, de számottevő előnyre nem tudtak szert tenni egyik oldalon sem, vagy ha igen azt sikerült kiegyenlíteni, vagy megközelíteni.
Az első szettet mi kezdtük jobban, sikerült is meglepni a Vasast, 3-6-re vezettünk. Ekkor ellenfelünk is "felébredt" és kemény csatában megközelítette a lányokat. Szinte végig vezettük a menetet, de 19-19-nél a mieink megtorpantak, amit a hazaiak kihasználtak és megfordították az állást. A Vasas 2 szettlabdáig jutott, melyből egyet még tudtunk hárítani, de a másodikat a hazaiak csapatkapitánya értékesített, így 25-23-ra a Vasas szerezte meg az előnyt.

A második szettben a mieink aludtak kicsit a mérkőzés elején, 7-1 is volt az eredményjelzőn, de a csapat emgrázta magát és a szett közepére kiegyenlített, 14-14. Sajnos a lányok sok ereját emésztette fel, a vezetést csak rövid ideig sikerült magunkhoz ragadni, a Vasas pedig továbbra is játszotta a saját játékát, így 25-20-al zárták a második felvonást.

A harmadik szettet ott folytatták a csapatok, ahol a második abbamaradt. a Vasas ismét magához ragadta a mérkőzést, vezettek végig, ám 16-16-nál a miein kaptak erőre és 18-21-re elléptek. Sajnos itt a házigazdák "észbe" kaptak, a mieink pedig nem tudtak mit kezdeni a feltámadt Vasassal, így a hazaiak nemcsakhogy kiegyenlítettek, de fordítottak és nekünk már csak 1 pontot engedtek, így a vége 25-22 lett, ezzel 3-0-val a Vasas otthon tartotta a 3 poontot.

És hogy miért is bíztató ez a vereség? Mert egy küzdelmes, jó mérkőzést láthatott a közönség. Kezd megmutatkozni a sok elvégzett munka a csapaton. Megmutatták a lányok, hogy fel tudnak állni szorongatott helyzetből is- nagyobb hátrányból- hogy tudnak küzdeni a labdáért, egymásért. Nagyon sok okos, meglepő, "fineszes" megoldást láthattunk. KÁntor Sándor elondta, hogy Sarah érkezésével az alapjátékunk stabilabb lett, de persze van még rajta javítanivaló. A mérkőzés után így összegzett:
"Egy jó meccset jatszottunk a Vasassal, de sajnos a tapasztalat, ami a döntő helyzetekben a hazaiak javára billentette a mérleg nyelvét. Még stabilabbá kell tennünk az alapjátekunkat, de a hozzáállással és akarattal nem volt ma hiba."

A következő fordulóban Nyíregyházára látogat a csapat. Vezetőedzőnk elmodnta, hogy a cél, hogy ezt a hozzáállást megtartsák a lányok és a mostani tapasztalatok alapján egy még stabilabb játékot tudjanak bemutatni a Nyírségben. A mérkőzés csütörtök délután lesz.

Hajrá LILÁK!!!!