AMBROSIO MELANI AZ ÚJPESTBEN FOLYTATJA TOVÁBB

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. január 21. - 16:45

Ahogy eddig is, úgy most is nagyon fontosnak tartja vezetőségünk, hogy minél több fiatal magyar tehetségnek adjon játéklehetőséget az Extraligában. Így nagy öröm klubunk számára, hogy Ambrosio Melani személyében egy újabb fiatal, ellenben már a Bajnokok Ligájában is megmutatkozó tehetséggel erősödött felnőtt csapatunk. A magyar bajnok és kupagyőztes center nagy elszántsággal és komoly célokkal érkezett ide Újpestre. Ám, hogy melyek ezek, azt a lent olvasható interjúból tudhatjátok meg.

 

U. V. 2020 decemberében egy súlyos térdsérülést szenvedtél, ezt követően két műtéten is túl estél. Hogyan telt a műtét utáni rehabilitációs időszak?

A. M. Sajnos lassan és nehezen telt főleg a rehabilitáció eleje. Ezelőtt soha nem volt még semmilyen sérülésem, úgyhogy nehezen viseltem.

U. V. Hogy érzed magad jelenleg? Hogy mennek az edzések? 

A. M. Abszolút jól érzem magam, és bár még nagyon le vagyok maradva a blokkban, illetve még pár elemben, viszonylag jól megy a játék.

U. V. Röplabdás karriered során ez az első alkalom, hogy klubot váltasz, és elhagyod a nevelő egyesületedet. Milyen érzések vannak benned ezzel kapcsolatban?

A. M. Elsőre nagyon fura volt az, hogy amikor elindultam edzésre nem a Folyondár utcába kellett mennem. Az idő előre haladtával kezdek beleszokni, és szerintem most jót is tett nekem ez a váltás.

U. V. A szüleid mit szóltak a döntésedhez?

A. M. A szüleim teljes mértékben támogatnak minden döntésemben, úgyhogy ennél sem történt ez másképp.

U. V. Milyen célokkal érkeztél a klubhoz?

A. M. Az első számú célom az, hogy visszatérjek az eredeti formámba, és hogy a lehető legtöbbet fejlődjek. Emellett pedig remélem, hogy sokat fogok tudni segíteni a csapatnak, hogy minél jobb helyet érjünk el a bajnokságban. Úgy érzem, hogy ezen célkitűzések teljesítésére minden lehetőség adott az Újpestben.

U. V. Mit tartasz az erősségednek a posztodon?

A. M. Eddig a blokkot mondtam volna az erősségemnek, de mint azt már említettem, most ebben sajnos jelentősen lassultam. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb visszatérek arra a szintre, amin voltam.

U. V. Milyen a kapcsolatod a lányokkal? Könnyen ment a beilleszkedés?

A. M. Nagyon befogadóak voltak a lányok, volt, akivel már játszottam együtt, és ismertem őket, sőt jó kapcsolatot is ápoltunk egymással. Ezek a tényezők még inkább könnyítették a beilleszkedést.

U. V. Ha éppen nem röplabdázol, mivel töltöd az idődet?

A. M. Próbálok minél jobban kikapcsolni a barátaimmal vagy a barátommal lenni. A hobbimnak pedig a rajzolást mondanám.

U. V. Szombaton már tétmeccset játszunk. Mit üzennél a szurkolóinknak?

A. M. Úgy érzem, hogy remek formában van a csapat. Biztosan egy jó mérkőzést fogunk játszani a DVTK ellen, és persze nagyon várjuk a szurkolókat, hogy az általuk teremtett fantasztikus atmoszférában kezdjük meg 2022-ben is a meccseket.

 

Üdvözlünk az Újpestben Mela!

Hajrá UTE!

 

Írta: Kovács Lilla