2010/2011. évi röplabda felkészülési torna Leány kismini korcsoportú versenyszám

Szerző: 
admin
Datum: 
2011. január 25. - 22:15

Helyszín: 2011. január 30., vasárnap Folyondár utca
A korcsoport: 1999. január 1-én vagy később születettek.
Hálómagasság: 215 cm
Pályaméret: 14 x 7 m, a támadóvonal 2 méterre van a középvonaltól
Játékosok száma: Egy csapatban egyszerre 4 főnek kell játékban lennie. Játszmánként 4 csere engedélyezett, a jegyzőkönyvebe összesen 12 fő írható be. NINCS kötelező csere a játszmák között. Libero játékos nem szerepeltethető.
Eredményszámítás: Minden mérkőzés 3 DARAB játszmából áll, melyeket 25 pontig kell játszani, a nyertes csapat két pont különbséggel kell nyerjen. A végeredmény 2:1 vagy 3:0 lehet. Térfélcsere csak a játszmák között van, sorsolás csak a mérkőzés előtt.
A háló és átlépés szabály eltér a hivatalostól:
Áthatolás a háló alatt:
A háló alatt át lehet hatolni az ellentérfélbe, feltéve, hogy ezzel a játékos nem akadályozza az ellenfél játékát. A középvonal feletti ellenmezőbe hatoláskor a lábak járófelülete és a kezek érinthetik az ellenmezőt, ha ezek egy kis része még érinti a középvonalat, vagy fölötte vannak, a test bármely más része nem érintheti az ellenmezőt.
Hálóérintés:
A játékos hibát követ el, ha a hálót teljes terjedelmében vagy az antennát megérinti a labda megjátszása közben, vagy a hálóérintéssel befolyásolja a játékot. Ha a háló vagy antenna érintését nem a labda megjátszása közben követi el a játékos, úgy nincs hiba.
Az állásrendre vonatkozó szabály:
A nyitó helyen lévő játékost hátsó sorkötelesnek kell tekinteni, aki a háló közelében sáncot, vagy támadó érintést a háló vízszintes szintje felett nem hajthat végre és csapata nyitásfogadásakor, a támadózónán kívül kell elhelyezkedjen.
Részletes szabályok itt:
Résztvevő csapatok, menetrend