Újvári-Rajnay Katát köszöntjük az Újpest csapatának stábjában!

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. november 06. - 00:45

Nagy örömmel tölt el minket, hogy egy ilyen lelkes és nagytudású szakemberrel bővült csapatunk szakmai stábja. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi is az a Gyógytornászda és hogy kapcsolódik Katához, vagy szeretnétek megtudni, hogy új stábtagunk a diploma megszerzését követően milyen egyéb szakmai képzéseken vett részt, továbbá érdekel titeket sok más izgalmas információ mellett, hogy Kata szerint jelenleg a magyar röplabda kluboknál milyen szerepet tölt be a gyógytorna, a prevenció és a sportolók rehabilitációja a magas szintű terhelés mellett, akkor nincs más dolgotok, mint hogy elolvassátok a vele készült interjút.

 

A fekete fehér kép készítője Suba Viktória. A bal oldali színes kép készítője Hámori Zsófia.

U. V. Mikor és minek a hatására döntöttél a gyógytornász hivatás mellett?

Ú-R. K. Hosszú ideig nem tudtam milyen irányba haladjak, gimnáziumban még matematika tagozatra jártam, mert általános iskolában imádtam a matekot, illetve mindent, ami következetes és logikus, de a gimiben gyorsan rájöttem, hogy nem az lesz ez én irányom. Viszont a kémia, ami szintén sok számolást és logikus dolgot tartalmazott nagyon megfogott, mondjuk kellett hozzá ’Boti bá’ személyisége és korrektsége is, hogy a kedvenc tantárgyaim közé lopja be magát a kémia, ahogy a biológia is hasonló érdemekkel nyerte el a szívemet. Gimiben csak az volt biztos, hogy „gyógyítás”, de az, hogy mi meg hol, az nem volt kikristályosodva, így a felvételinél még jelentkeztem általános orvosira, fogorvosira, állatorvosira és mivel addigra már több térd problémán, műtéten és ezáltal gyógytornán vettem részt, a sport és a mozgás szeretete miatt az is bekerült a kalapba!

Amikor felvettek gyógytornász szakra, akkor még azt terveztem, hogy 1 évet követően újra fogok felvételizni, és átjelentkezem az Általános Orvostudományi Karra. Végül az első éves alapozó tárgyak meggyőztek arról, hogy semmivel sem ér kevesebbet ez az iskola, mint az orvosokat képző egyetemek, mert teljesen más lesz a tudás, mint amit máshol kaphatok!

U. V. Melyik egyetemen tanultál?

Ú-R. K. A Debreceni Egyetemen kezdtem, akkor még Egészségügyi Főiskolának hívták, ma már a Bsc rendszerben az Egészségtudományi Karon végeznek a gyógytornászok, illetve gyógytornász-fizikoterapeuták. Orvosira ugyan nem felvételiztem, de 1 év után átjelentkeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karára, ahol a további egyetemi éveimet töltöttem a diploma megszerzéséig, amelyre 2010. júliusában került sor.

...

Az teljes interjút az alábbi linken tudjátok elolvasni.

https://www.facebook.com/UTE.Roplabda/photos/a.708101465943443/447850191...

 

Üdvözlünk Kata a csapatban, és sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!

Hajrá Lilák!

 

Készítette: Kovács Lilla