Évértékelő

Szerző: 
admin
Datum: 
2010. december 31. - 19:15
Az ilyen évértékeléskor a legtöbbször önimádó politikusok jutnak az eszünkbe, akik durrogtatják a közhelyeket, elmondanak mindent, amit a hallgatóság hallani akar, amiért összegyűlt, majd mindenki skandálni kezdi azt, amit a fülébe adtak, végül hazamegy az átszellemült tömeg, Néha még autókat döntögetnek, meg szemeteskukákat gyújtogatnak, de itt inkább be is fejezem a bevezetőmet, mert kezdek teljesen elkanyarodni attól, ami miatt leültem ma a gép elé... Vagyis, hogy pár sorban, vagy egy kicsit hosszabban összefoglaljam lila-fekete családunk rövid történetének első néhány hónapját.
Kicsit több,  mint egy évvel ezelőtt egy baráti sörözés kapcsán merült fel először az ötlet, hogy vágjunk bele egy saját ötletek alapján működő csapat kiépítésébe, egy olyan csapatéba, ahol nem függünk másoktól, ahol nem az ígérgetéseknek, szánalmas összeesküvés elméleteknek, hanem tényleg az érdemi munkának, szervezésnek van szerepe. 
Az ötlet támogatóra lelt a Csokonai Gimnáziumban és főleg annak helyettesének személyében, Tóth Jutkában, aki -ki merem jelenteni- már többet tett az újpesti röplabdáért, az utánpótlás korú gyermekekért, mint néhányan az ex-nagytestvérnél (...) 
Hát, belefogtunk, Ratimorszky Károly kapcsolatai révén megszerveztünk egy nyári tábort, a Siófok melletti Sóstón. Ez a tábor jelentette tulajdonképpen az első, a Csokonai DSE égisze alatt szervezett programot.
Terveink között az szerepelt, hogy az iskola legkisebb diákjait kezdjük röplabdázni tanítani, vagyis mindent a legelején kezdünk el. Időközben azonban a "madarak csiripelni kezdték", hogy a két éve még kétezer gyermek tanítását ígérő UTE lemond minijeiről, akik a lila-fehér szakosztály legszebb eredményeit, országos sikereit produkálták, illetve edzőnőjükről, a röplabdásaiért és a klubért élő-haló Nagy Lászlónéról. 
Így adódott a lehetőség, hogy csatlakozásuk révén ne a nulláról kezdjük a munkát. 
A nyári táborozások után augusztusban a minik a teremben és a strandröplabda pályán, míg mi, a klubot irányítók a háttérben kezdtük el a munkát. Jeney László apuka pedig közben szépen átalakította a már meglévő honlapot az ÚCSDSE honlapjává. Beszereztünk pólókat, (az iskola  és a szülők segítségével) labdákat, átírattuk az UTE-s pólókat, melegítőket, hivatalossá tetettük az egyesületet, az alakuló közgyűlésen döntöttünk a tisztségekről. 
Az augusztusi edzéseket még húsz fő alatt kezdtük el, tehát szeptembertől be kellett indítani a többi csoportot is. Kaptunk edzéslehetőséget a Bajza József Általános Iskolában, amit nagyon köszönünk az igazgató asszonynak, Kohod Andreának. A Csokonai Gimnáziumban eközben bemutató edzéseket tartottunk az alsós osztályoknak, amelyek hatására kialakult előkészítő csoportunk. Időközben egyre duzzadt a létszám, jelenleg stabilan ötvenegyen vagyunk. 
Természetesen nem csak az edzéseken tanultak játékosaink, hanem részt vettünk minden lehetséges tornán, amelyet szakmailag hasznosnak ítéltünk meg. Első versenyünk egy érdi meghívásos mini torna volt, ahol a KRA-t, Gödöllőt megelőzve a hazaiak mögött a második helyen végeztünk. Legjobb eredményeink, úgy gondolom, a szegedi Markovics Emlékversenyen elért hatodik hely, amit mini A csapatunk ért el, valamint az első BRSZ felkészülési torna, ahol a mini és a kismini csapatunk is első helyen végzett. Az elmúlt hónapok során egyértelművé vált, hogy minijeink és kisminijeink is az országos elitben vannak, a szuperminik pedig Budapesten bizonyították tudásukat. A mini versenyek mellett elindultunk a Bp. Bajnokság Gyermek B csoportjában, ahol többnyire mini és kismini játékosokkal felállva jelenleg a második helyről várjuk a folytatást.
A versenyeket egy évzáró karácsonyi röplabdával zártuk, ahol az addig leginkább csak szurkoló szülők is bebizonyíthatták, hogy ellestek néhány szép megmozdulást a sportágból, gyermekeiktől, bár az is bebizonyosodott, hogy az edzők azért még jobban mozognak náluk a röplabdapályán:-)
Mi ennek, a gyermekek pedig leginkább a nevükkel ellátott lila-fekete törölközőknek örültek, amelyeket a szülők és az egyesület közös Jézuskája hozott nekik. 
Szóval, eseménydús időszak van mögöttünk, de talán még több munka vár ránk a jövő évben. Csak néhányat említenék meg előre: szervezés alatt áll a Cápa-, és a Csokonai Kupa az újpesti általános iskoláknak szánt versenyek, szeretnénk beindítani a felnőtt, tömegsport jellegű röplabdát, illetve folytatnunk kell az iskolákkal és az óvodákkal való kapcsolatfelvételt! Ezek mellett újra megyünk Szegedre, beindulnak a budapesti versenyek, valamit tavasszal jön az igazi megmérettetés: az Országos Mini Kupa!

Az Újpesti Csokonai DSE nevében köszönöm minden szülő, támogató, szurkoló segítségét, minden lila-fekete játékos szorgalmát, és kívánok mindannyiótoknak egészségben és boldogságban gazdag újévet!

Hajrá, Csokonai DSE!!

                                                                 Horváth Kristóf, szakosztályvezető