Mikor elindul a vonat...

Szerző: 
Jeney László

Anno, mikor ezt a Rózsi megírta, már (nép)dalilag, akkor ippeg főiskolás voltam, tele szerelemmel, jókedvvel, érzelmekkel, meg valamiféle tudásvággyal.
Mára ez természetesen átalakult, de az a bizonyos vonat, mindig elindul!
Most is elindult!
Már szezonilag és baromi jó dolog, hogy a felnőttek krampácsolója, kalauza indította el.

Nos, a mai péntek délután, valahol arról is szólt egy bizonyos rétegnek, hogy elindult a 2014/15-ös röplabdás szezon. 
Én, kicsit késve érkeztem, mert fölidegelt kishazánk adójogi helyzete, de ez sportszempontilag lényegtelen, tehát próbáltam belevegyülni az úri közönségbe. Kifizettem a szokásos 500-at a jegyért (ez már milyen, hogy az első szett nem megtekintéséért nem kaptam kedvezményt...), majd benyomultam az arénába. Felnézek az eredménynek a jelzőjére, 1:0 az UTE-nak. Hurrá, jók vagyunk!
Én barom, nem vettem észre a Zolit, pedig nem kis ember, de másodjára már jattoltunk, mondta, hogy talán elindulhat a globalizáziós ötletem, de ezt majd hiszem, ha látom. Ettől még bírom a csávót! smiley
A főbejárati oldalon sokan voltak, tehát átosontam a túloldalra. Kezdődött a második szett.
Hú vazze, jöttem rá, itt csak nyírségiek vannak, tehát próbáltam csendben maradni.
Azért felálltam egy kicsit és kerestem a Misit. Nem volt! Még egyszer felálltam és akkor sem volt. Na, gondoltam a fatert ünnepli és innen is kívánok Neki BOLDOG SZÜLINAPOT, de remélem a következő meccsen kint lesz, mert hiányzott. Már nekem!
Kezdődött a második szett. Rosszul! Már az UTE szemszögéből.
Nagyon ment a Nyíregyháza! Biztos a kalauz nyomta őket, mert ugye az a rohadt vonat elindul!
Kapaszkodott az Újpest, jött is fel, de a különbség csak nem akart csökkenni. Na jó, el kell ösmernem, hogy a játékvezető úr, aki ugyebár a magaslati leséből figyeli az eseményeket, néha tévedett. Az azonban biztos, hogy ide is, meg oda is, tehát tök mindegy volt. Na jó, ez se nem igaz teljesen, mert nem mindegy, kinek téved 10-nél és kinek 20-nál. Nos, a lányok ezt nem használtá ki a második szettben és ugyan feljöttek 19-21-re, de utána négy elemi hibával bukták a szettet! 
A harmadik szett arra volt jó, hogy kedélyeket borzoljon. Végig szorosan ment, Kitti valamiért parázott, innen is üzenem neki, hogy nem kéne, és Ancsa beállt, majd, ha szorosan is, de hoztuk a szettet a nagyon fiatal nyírségiek ellenében.
2:1 ide, de egy női meccs csak ilyenkor kezdődik.
Így gondolta ezt az ellen is és bekezdett! Na, ekkor már Andit figyeltem, mert igazi vezetőként örült minden pontnak. Rájöttem, hogy van másik arca is a kispad mellett és jó! Jó volt látni, ahogy buzdította csapatát és a lányokon is jó volt látni, hogy akarták a sikert! Ha most megkérdezne bárki, akkor azt modnanám, hogy egy viszonylag közepes meccsen, az a csapat nyert amelyik jobban akarta a sikert!
Nyert az UTE, ha nehezen is, de nyerte a negyedik szettet, 21-re. 
A közönség?
Hőbörgött kicsit az ellen tábora, de nagyon nem lehetett okuk rá. Ők, többet hibáztak és bár egy küzdős, jó csapatot ismertünk meg, ma, a mieink jobbak voltak egy hajszállal. Nos, ebből a hajszálból kell majd dús hajat növeszteni! smiley
Gondoltam, még maradok, megvárom a juniorokat, hisz több lányt is ismerek, tavaly még a serdülőben koptatták a pályát, no meg az Ildi is ígért holnapra mezeket a lévai különítménynek.
Sokat nem akarom ragozni ezt a meccset, mert nyitás-fogadás gyakorlata volt szinte az egész meccs.
Az első szettben lányaink keresték egymást is, meg a labdát is. El is ment.
Aztán a másik három nyertesben megmutatták, hogy jól küzdenek ha kell és nyitásilag sokkal jobbak vagyunk! Na, erre majd lehet építkezni talán a Gyurinak és az Ancsának, akiknek innen is gratulálok kispados debütálásukhoz! smiley
Azt hiszem, hogy azon kívül, hogy nyertünk, ez is egy pozitívum! smiley

Mit tegyek még hozzá?
Aludnom kéne, mert hajnalban irány Léva a serdülőkkel, de mint élmény, köszönöm a mai estét!
Győzelmileg persze, mert remélem, hogy a játék még lesz sokkal jobb! smiley