Kezdődik a Röplabda Bajnokság! Milodanovic Andreával!

Szerző: 
Jeney László

Amikor az ember rájön, hogy nem is olyan könnyű dolog kérdéseket feltenni annak, akiről szeretnél szinte mindent tudni, akkor lebénul, az agysejtjei elhalnak és kérdez ugyan, de nem biztos, hogy értelmeset. Úgy tűnik, hirtelen felindulásból elkövetett cselekményt hajt végre.

Valahogy így jártam én is, mert annyi mindent kérdeznék még, de legyen ez egyfajta nyitás, itt az UTE röplabdások egyik honlapján a közvetlen, vagy közvetett kommunikációra.

Sokat mentem az előző szezonban is az utánpótlás csapatainkkal, mert továbbra is jó látni, hogy az a mag, akik megmaradtak és a hozzájuk jött lányok, mennyire és hogyan fejlődnek, no meg, ha már egyszer ilyen hülye vagyok, akkor mondjuk azt, hogy ezen kínzás fajtájának kedvelőjévé váltam.

Nos, ezek az utak az elmúlt évben, többször is Békéscsabára vezettek, illetve a Csaba is sokszor jött hozzánk. Én meg egy olyan marha vagyok, hogy ha már a röplabdához nem értek, csak szeretem, akkor figyelem az embereket, játékosokat. Anno így lett egyik kedvenc edzőm a, Nem mondom ki a nevét Lacika, de így figyeltem fel a Békéscsaba egyik utánpótlás vezető- és felnőtt csapat másodedzőjére is.

Aztán jött a hír, hogy Ő lesz az UTE röplabdás felnőtt csapatának az edzője! laugh
Nagyon szerettem volna vele beszélgetni, de hát Neki most ezer baja van, mindjárt indul a szezon, nekem meg muszáj dolgoznom, így e kettő nehezen összeegyeztethető, tehát maradt az, hogy megkértem, ha lehet, válaszoljon pár kérdésemre. Elküldtem ezen irányú kérésem az Ildinek és mit tesz Isten, megkaptam a válaszokat! No, most vagyok meghatódva, meg baromira örülök is, de ezen tevékenységem gondolom keveseket érdekel, tehát legyen itt pár rövid kérdés és felelet, az UTE új, felnőtt röplabda csapatának vezető edzőjével, Milodanovic Andreával.

Nem tudom, hogy az írás alapján megismersz-e, de már szépeket mosolyogtál rám, tehát reménykedem. smiley
 - Persze hogy emlékszem rád! smiley Bocsi, hogy csak most válaszolok de nem volt sok szabadidőm!

Az első kérdésem is ezt célozza meg.
Többször láttalak már a kispad előtt, vagy mellett és egy kemény, határozott valakit láttam ott, de a mosolyod megigéző! Az életben is ilyen vagy? 
 - A munka az egy..., és határozott és kemény vagyok..., de a privát életben tejesen másmilyen! Igen, szeretek nevetni és jó társaságban lenni! laugh

Hogy éled napjaid Budapesten? Egyáltalán tetszik-e, nem vágysz vissza Csabára?
 - Nagyon jól érzem magam Budapesten, szeretem a várost és az embereket is, akik körülöttem vannak.

Sok infó nincs Rólad, illetve van a facebookon, de azok többnyire számunkra ismeretlen nyelven. Van valami, amit elárulhatsz Magadról? Például az a kisfiú, aki a borítóképeden szerepel? 
 - Az a kisfiú aki a boritóképemen szerepel nagy kincs volt az életemben. Gazdag vagyok, mert egymásnak az élet része voltunk. Sokat kaptam tőle..., rengeteg szeretetet, rengeteg nevetést és rengeteg kíváncsi kérdést! Imádtam, imádom még mindig és ez soha nem fog megváltozni..., de sajnos a hangját nem fogom hallani ahogy az érintését sem érezni..., 9 éves volt mikor meghalt..., dagonatos beteg volt..., és a nővéremnek a fia volt.
 
Nézegettem a BRSE honlapját, amit alapvetően jónak tartok, mert én is onnan néztem állandóan a tabellát, de tudod mi a furi? Ott szerepelsz még mindig a címlapon. Gondolom, szép emlékeid vannak?
 - BRSE után sok szép emlék maradt! Rengeteg jó embert megismertem, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. A bronz és aranyéremről nem is beszélve! Rengeteg szép emlék és szép érzés maradt utána!

No de, most ugyebár UTE. Miért? Bátran, vagy megfontoltan döntöttél? Most, így az alapozás végén, még a bajnokság elindulása előtt, azt hiszem, ez megkérdezhető. smiley
 - Igen most UTE! laugh és remélem hogy sokáig az marad. Bátor döntés volt, de egyben megfontolt is! Át szeretném adni azt, amit tudok és belevinni egy kis szerb röplabdát, a magyarba! wink

A csapatról majd évközben beszélgethetünk, de engem most Te érdekelsz! Mesélj már egy kicsit Magadról, mi az, ami számunkra, mint röplabdás csaj, megismerhető? Gondolom Te is röplabdáztál, eredmények, kedvenc csapataid...
 - Igen röplabdáztam legtöbbet ŽOK“Spartak“ Suboticában és még pár csapatban Szerbiában. Nagyon korán kezdtem edzősködni,18 évesen! 24 évesen a serdülő válogatott másodedzője lettem és ez hatalmas tapasztalatot adott számomra. Nagyon jó érzés látni ugyanazokat a válogatott lányokat, akik anno nálam edzettek, most felnőtt korban megnyerik az Európa Bajnokságot, vagy ezüstérmesek a VB-n, de bárhova nézek a Világon, a legjobb csapatokban játszanak.
 
Mi az, ami a röplabdán kívül érdekel? Néztem, hogy mondjuk a zene is a szíved csücske. Ott van pl. a Dorde Balasevic - bocs, az ékezetek hiánya miatt -, ez egy igazi népzene, de szereted Celine Diont is. Ezek amolyan érzelemre ható zenék. Ilyen vagy?
 - Igen ilyen vagyok. Mindenfajta zenét szeretek, attól függ, hogy mihez van éppen kedvem. Van egy tökéletes Fender gitárom, van sok jó pecabotom (imádok horgaszni) és lovagolok is, de mostanában nincs sok időm rá.

Visszatérve a röplabdára. Lement a férfi VB. Melyik csapatnak drukkoltál és miért?
 - Egyértelmű, hogy a szerb válogatottnak szurkoltam és, hogy miért? laugh Szerintem felesleges válaszolnom! enlightened

 Nagyon kinéz még az idén, egy UTE-Békéscsaba MK negyeddöntő. Ha tényleg olyan vagy, mint ahogy képzelem, nem mondanál erre semmit, de mint utolsó kérdés, mit szeretnél karácsonyra?! smiley
 - Igen..., megint lesz UTE-BRSE negyeddöntő..., de erről majd akkor fogunk beszélni mikor vége lesz! Nagyon nagy kívánságom van karácsonyra, adok is választ rá, hogy megvalósult-e... 
Majd karácsony után!
laugh

Innen ezen írásból is köszönöm, hogy ilyen segítőkész voltál Andi! smiley
Sokkal jobban és néha szebben fogalmaztad meg válaszaid, mint ez a botcsinálta, riporterszerű valaki, aki próbálta feltenni, buta kérdéseit.

A hétvégén indul a bajnokság, mindjárt egy nehéz meccsel, de ahogy elnézem a mezőnyt, nagyon kiegyenlítetté vált. Ez a rövid kérdezz - felelek azért is jutott eszembe, mert igazi közösség és szerető közönség csak úgy alakulhat ki, ha megismerjük egymást! Talán egy picit segít a nehezebb időszakokban.
Jó lenne, ha az idén szép és eredményes játékot látnánk, és akkor az ilyen kérdezősdis játék is elnyeri az értelmét! 
Mondjuk én annak is örülnék, ha a csapatok tagjait is be tudnám vonni a következő kérdések megszerkesztésébe, de ez még csak jövő, mint a pénteki meccs, amit már mindenki vár gondolom, és bízom benne, hogy sokan leszünk kint a lelátón... és NYERÜNK! yes

Hajrá Lányok! 
Hajrá UTE!