Amikor a matematika és az irodalom találkozik!

Szerző: 
Kriptas

A Kriptas szurkolói közössége mélyen meghajolva gratulál a lila csapatoknak a tegnapi napért és a péntekért egyaránt. Pénteken nagyszerűen játszott a felnőtt csapat.” Repült a labda szakadt a parkett”! A támadások rendben voltak ehhez kellett, persze egy jó védelem és a nyitások is eléggé jók voltak, itt ott egy-egy ejtés, azért beesett a térfelünkre, de hibátlanok majd a csaba, vasas, teva ellen legyünk. Az este egyszerűen remek volt. A miskolci vonatot csúnya vakvágányra futtattuk. Az is nagyon tetszett, hogy amennyire lehetett maximálisan kihasználtuk a csere lehetőségeket, hosszú a szezon és a csapat minden tagjának át kell éreznie, hogy formában kell lennie, mert bármikor pályára kerülhet. Megtisztelő volt, hogy ránk is gondoltak a lányok és az edzőnő is. A csoki természetesen megérdemelt volt. Köszönjük a meccset.

Vasárnap álmosabbak voltunk és türelmetlenebbek néha a nyitás fogadásokba is csúszott hiba hátul is el-el néztünk egye egy labdát így egy szettet odaadtunk a Palotának, amiért egy picit kár. Nyitásaink viszont egészen jók voltak és ma talán jobban működött a sáncunk a péntekinél is ”a kézerdő elsötétítette a palotát”. Talán ez a meccs egy picit tanulságosabb volt és tanulni mindig jó.

A nagycsapat után következen a junior csapat melynek a pénteki meccsét láttam. Egy fajta 'mtk-s' hibába estünk, mit mondjak nagyon látványos volt. Amikor valaki pályára lép észre kell, hogy vegye nem csak magáért játszik, az ezzel kapcsolatos 'érzéseinkről' már írtunk. De talán megéri, hogy felidézzük másképp.

A pénteki meccsen egy pici 4 éves forma kislány beleköltözött a szívünkbe. Pici volt és a felnőttek világától oly távoli, talán még a pontokat sem értette 100%-ban, de a szeme látott és sokkal jobban megérezhette a pályán kavargó érzéseket, mint bármely felnőtt. Azt kellett, hogy lássa, hogy az a csapat, az a szín, azok a lányok, akiket ő a legnagyobbnak, a legerősebbnek és a legbátrabbnak gondolt elbuknak, nem a pályán, nem az eredményjelzőn, hanem a szívében.. amit látott a pályán, attól görcsösen ökölbe szorult a kezecskéje, és remegett. Aztán elkezdett szurkolni. A második szettől, nagyon lehetett hallani a hangocskáját (még rajtunk is áthallatszott), hajtotta a lányokat akarta, hogy nyerjenek, és a lányok belelendültek. (Persze lehet, hogy egy szerencsés pont miatt, vagy a kispadnál elhangzottak végre hatottak, de) szeretnénk, azt hinni, hogy a kislány miatt. Gondolnánk, happy end és behúztuk, 3:2-őre fordítva, de sajnos nem, egy nagyon szoros szettben (talán némi bírói határozatlanság miatt is) kikaptunk 3:0-ra. Hogy legközelebb másképp legyen, ahhoz bizony még sok-sok verítékes edzésen, lemondással járó estén, és harcos meccsen túl kell lenni, de miközben kifelé haladtam a csarnokból, jólesően konstatáltam, hogy a lila fehér angyal lányok az utolsó szettben nyújtott játékukkal, megmentették egy kislány álmait. Kis szurkolótársunk nevében is köszönjük!

S ha a lírát befejeztük kifejtenénk a véleményünk a szövetség által gerjesztett matematikai képletekről, osztásról ki- és( felelősségre) vonásról, engedjétek meg, hogy röviden logikusan és binárisan szóljunk.

A hír a következő:

http://www.hunvolley.hu/teremroplabda/news/hatarozat

Ez 0 tessék pontosan fogalmazni „hozzánk eljuttatott információk” nana. Ez már majdnem a Magyar Labdarugó Szövetség színvonala ködös bugyuta hányingert keltő.

1, Tessék felvállalni ezt az tettet. A Nyíregyháza megóvta a meccset Miért a Nyíregyháza, ki másnak állt volna érdekébe? „hozzánk eljutatott információk” tiszta 007.

2, Honnan tudta meg a Nyíregyháza? Valaki kiszúrta a problémát. Hol szúrták ki? A problémát, vagy az UTE-nál szúrták ki utólag és kértek hiánypótlást vagy Kaposváron, amikor bíró sporttárs nézegette a papírokat, (mert szövetségi ellenőr bácsik 90%-ban csak papíron járnak meccsre).

Mivel szabolcs megye jeles képviselői feltehetően nem az UTE csarnokban, Somogy megyében, az MRSz székházban leledzenek, valakinek első feladata volt leadni az infót, ezt vagy a kaposi klub tette meg vagy az MRSz-nek valamelyik 'igazság bajnok' munkatársa. Meg is kérdjük ilyenkor miért nem tetszik felállni, hogy ó hát én vagyok a spicli?

3, Nézzük csak meg, miért nem volt versenyzési engedélye Nevenának? Két lehetőség van.

A, Az UTE nem kért rá versenyzői engedélyt, mert nincs pénze és úgy gondolta, egy évig ezt frankón le tudja nyomni ezt a hamisságot, eléggé nevetséges és kissé cáfolja az a tény, hogy valamilyen idei évi papírkának csak kellett lenni. Ráadásul ez egyszerűen kideríthető, hisz külföldi játékos után még egy kicsit rá is kell fizetni az engedélyért úgyhogy csak akad egy szép ÁFÁS számla.

B, A szövetség remek alkalmazottja véletlenül vagy 'szántszándékkal' adminisztrációs hibát vétett.

4, Ki hibázott? Hibázott a szövetség alkalmazottja, mert képtelen az írás, olvasás, pecsételés tudományára, megjegyezzük illett volna a büntetését leírni a cikkben, hibázott a nyír meccs bírója, mert képtelen rendesen olvasni és megbízott mrsz-es kollégájába megjegyezzük illett volna a büntetését leírni a cikkben, hibázott az ute képviselője, mert hitt az mrsz-nek, pedig az ember csak a sajátjainak hihet az ő illetve a csapat büntetését persze tudjuk.

De igazából a helyzet kezelése itt a lényeg, kértünk versenyzési engedélyt befizettük érte a pénzt, és a kolléga kiküldte rosszul. Körülbelül a sörrendelés esete jut eszembe róla Ha kérek 8 sört egy koncerten pont teszek rá, hogy 100 másik ember is kér-e. Ha kifizettem a nyolc sört, akkor hidegen 5 dl-s söröket kell hogy kapjak a pénzemért. Nem 4,5 dl-s-t nem hetet és nem langyosan. Ha mégis így kapom valamelyiket és a haverom rám szól, hogy bocsi, de ez nem jó, akkor jobb kocsmákban, sűrű bocsánat kérés mellett orvosolják a problémát, (nem a vesémet verik le, hogy mertem szólni) már csak a renomé miatt.

Így könnyen megállapítható ki hibázott igazán.

Hibázott az MRSZ,

  • Mert két olvasni nem tudó kollégát és egy spiclit is alkalmaz és ahelyett, hogy csinált volna egy belső vizsgálatot, ami nem azt állapítja meg, hogy a Kaposvárra kirendelt kolléga tényleg tud olvasni, hanem azt hogy, miért nem sikerült a versenyzési engedélyt normálisan kiállítani?!
  • Mert a bizottságban, ami döntött olyan tagokat delegált aki(k) ezt a rosszindulatú veseleverős színvonalat képviselik!
  • Mert olyan embert alkalmazott, aki ezek szerint ha a fenti példát nézzük dilettáns versenyszabályzatot irt.
  • Mert olyan adminisztrációs rendszert rakott össze, ahol ilyen hibák fordulnak elő.
  • Mert nem tud kommunikálni s ahelyett, hogy feltette volna a kezét és kiadott volna egy korrekt közleményt, hogy bocs elszúrtuk. Másra hárított.
  • No és persze keresett az ügyön néhány 10 000-est, mert hát akár hogy is alakul az ügy, akár visszaadja a pontokat, akár nem az óvásnak díja van és persze a fellebbezésnek is, így megállapítható, hogy jelen eset alapján kb. 50 000-ből megvehető a szövetség gerince.

Végezetül a más kárán like-okkal örömködöknek (lásd fenti link) szeretnénk sajnálatukat kifejezni, hogy ezek szerint sem otthon, sem az iskolában, nem kaptak megfelelő tanítást és nevelést. Sajnálatra méltó, mert pont az ilyenfajta dagonyázást okozok és élvezők miatt tart a röplabda, ahol tart.

A csapatnak pedig üzenjük Újpestinek lenni különleges érték a színek amit viseltek a Hűség és a Tisztaság színei és eszerint élve még számtalan dagonyázó kerülhet az utatokba, de ilyenkor felszegett fejjel elég elmosolyodni, mert lehet matekozni, de a jó lecsapást hosszútávon nem pótolja.

Hajrá Lilák!

Kriptas

címkék: